Serije, ki si jih moraš ogledati


Kaj je lepšega v teh hladnih, že skoraj jesenskih večerih, kot zaviti se v mehko odejo z veliko skodelico vročega čaja ali kakava in gledati serije. ;)
Za vas sem naredila spisek mojih najljubših serij, ki si jih morate nujno ogledati.
Pa prijetno gledanje.

1. Breaking Bad

Walter White nadarjen učitelj kemije na srednji šoli izve, da ima neozdravljivo obliko pljučnega raka. V želji, da bi zagotovil svojemu sinu s cerebralno paralizo in noseči ženi finančno preskrbljeno prihodnost začne skupaj z bivšim problematičnim dijakom kuhati in prodajati najbolj čist metamfetamin na tržišču.

Serija je bila res svetovna, zato sem jo dala na prvo mesto seznama. V vsakem delu se zgodi nekaj res zanimivega tako, da komaj čakaš naslednjega. Še posebej mi je všeč, da je realno prikazano kam te pripelje želja po vedno večji količini denarja in kaj vse si za to pripravljen narediti. Prav tako predstavi droge in svet odvisnikov, ki stojijo za njimi in bi naredili vse, da bi jih dobili vedno več in več.2.Game of Thrones

Serija je zgodovinska in delno tudi znanstveno fantastična. Govori o sedmih plemiških družinah, med katerimi si nekatere bolj kot druge želijo ozemlje Zahodnjega (Westeros), kjer naj bi živela mistična bitja.

Od drugih serij se razlikuje po tem, da je življenje junakov serije in njihov odnos prikazan zelo realistično in življenjsko, ter verjetno podobno temu kakšen je bil nekoč odnos do ljudi.
V seriji je smrt realno prikazana in lahko doleti vsakega junaka, ne glede na to, če je reven kmet ali vplivnež.

Kar me malo moti pri seriji je, da se ne držijo povsem knjige. Saj vem, da bi bilo nemogoče, da se bi do pikice natančno držali vseh 1500 strani vsake knjige. Ki jih je mimogrede za zdaj sedem.
Pa vendar, veliko stvari izpustijo ali spremenijo in dajo preveč pomena nazorno prikazanim brutalnim scenam, ki prikazujejo mučenje in podobno, ki jih sicer lahko najdete tudi v knjigi.
Definitivno vam predlagam, da če radi berete najprej preberete knjige, preden se lotite serije.
Opozarjam pa vas, da se boste težko ločili od knjige ali serije, dokler ne boste prišli do zadnje pike ali zadnjega prizora. ;)
3.  Sherlock

Moderna verzija Sherlocka Holmesa, ki se dogaja v današnjem času v Londonu. Sherlock in njegov sostanovalec ter prijatelj (če lahko temu rečemo tako) se podajata v zanimive in pretkane zločine.

Zanimivo, napeto, nepredvidljivo in predvsem zabavno. Ta serija je malo drugačna od ostalih in sicer zato, ker so v vsaki sezoni le tri epizode, je pa vsaka izmed epizod dolga 90 minut, tako, da bolj spominjajo na film.
4.  Fringe

FBI agentka se v želji, da bi lahko rešila več nepojasnjenih pojavov združi z znanstvenikom zaprtim v psihiatrični bolnišnici, ki bi ji lahko pomagal rešiti primere. Izkaže se, da ima znanstvenik zanimivo preteklost in, da mogoče le ni tako nor.

Zanimiva serija, ki spominja na serijo The X-Files.
Vrstijo se nadnaravni primeri, ki jih skušajo rešiti s pomočjo znanstvenika Walterja Bishop-a.
Walter je predstavljen kot pravi obsedeni in malenkost nori, vendar predvsem zelo zabaven znanstvenik, ki pa ima v resnici mehko srce. Poleg njega se boste lahko večkrat nasmejali.


Ni komentarjev