Valentinovo ...


Dan, ko si izkazujemo ljubezen s tradicionalnimi srčki, rožami ali sporočilci, ki so pogosto anonimna. Zadnja omenjena stvar je razširjena predvsem po osnovnih ali srednjih šolah, ko na ta dan organizirajo pisanje anonimnih pisemc. Ta pisemca se nato naslovijo na ime simpatije, odvržejo v poseben nabiralnik, ter razdelijo naslovnikom. Nekateri tako dobijo celo goro različnih sporočil, spet drugi pa nobeno ali pa osamljeno pisemce na katerem se že od daleč vidi, da je bilo poslano od najboljšega prijatelja ali prijateljice. Tudi kasneje, v realnem življenju je situacija podobna. Trgovine in mediji nas že več kot mesec prej filajo s preveliko dozo "ljubezni".
Čokoladni srčki, rože, medvedki, ljubezenske pesmice, Valentinovi popusti in druga darila so povsod.
Res ne vem, kako se ob vsem tem počutijo tisti, ki še niso našli, ali (še huje) nimajo več svoje boljše polovice.Ne razumite me narobe, ni res, da ne maram Valentinovega. Koncept izkazovanja ljubezni, tako na Valentinovo, kot tudi na vse ostale dni v letu mi je všeč. Tudi kakšna majhna pozornost na ta dan je na mestu. Problem vidim v  tem kako napihnjen in komercialen dan je postal 14. februar. Zadnji mesec opažam s strani trgovin in spletnih strani, ki jih spremljam veliko vsiljevanj na temo kaj za Valentinovo kupiti. In potem vidiš : darila za Valentinovo pod 20€, darila za Valentinovo pod 40€, darila za Valentinovo pod 60€. Seriously?!
Vedno bolj se zdi, da postajamo, kot naši sosedje preko velike luže in damo preveč na to, da bomo zapravili veliko denarja za darila in ostale materialne stvari, pozabljamo pa čemu je ta dan v resnici namenjen. Namenjen je nam in našim najdražjim, da se imamo lepo in skupaj ustvarjamo spomine, ki nam bodo, za razliko od vseh materialnih daril ostali za vedno.
Moj nasvet je, da letos za Valentinovo ne pretiravate in ne zapravite veliko denarja. Če že pa ga porabite za nekaj v čem lahko s svojim dragim uživata skupaj. Če imate torej radi wellness razvajanja si privoščite kakšno kopel, savno ali masažo, če ste ljubitelji smučanja se odpravite na smučanje ali privoščite večerjo v dvoje. Mogoče še boljše, skuhajta jo kar doma, skupaj.
Ohranimo torej Valentinovo v lepem spominu, brez prazne denarnice.
 Stvari, ki so vredne največ so namreč zastonj. :)
2 komentarja

 1. Joj, se ne bi mogla bolj strinjati! Super poanta zapisa. Res se mi zdi, da je ogromno enega pretiravanja in delanja panike, v smislu kaj vse je treba postoriti, skuhati, kupiti, za valentinovo.. tudi jaz imam rada drobne pozornosti, predvsem pa kvaliteten čas, preživet s partnerjem, prijatelji, družino.. Ampak zaradi ljudi, naših odnosov. In to kadarkoli pač že, ne pa zgolj na valentinovo oz. med decembrskimi prazniki.

  Mislim da je valentinovo lahko luštno in čisto fajn, da ravno takrat mogoče izkoristimo kakšno razvajanje, tudi popust navsezadnje, ampak če se vprašamo iskreno- bi to tako ali tako naredili, pa je pač naneslo tako, da bomo na valentinovo, ali pa nekaj počnemo, rezerviramo, kupujemo itd., zgolj zaradi pritiska, občutka, da ''moramo'', se to od nas pričakuje, itd..? Trgovci si manejo roke in računajo na porast dobička, ampak v resnici res ni razloga za pretiravanje ;).

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Točno tako, me veseli, da se dan danes še kdo strinja z mano glede tega. ;)

   Izbriši