Domači piling za ustnice

Pri vsakodnevni negi pogosto pozabljamo na zelo pomemben del obraza, naše ustnice. Zunanji dejavniki, predvsem pozimi, negativno vplivajo na občutljiv del našega obraza in povzročajo suhost, razpokanost, brez ustrezne nege pa lahko pride tudi do manjših ranic. Poleg tega, da vsakodnevno skrbimo za ustrezno navlaženost naših ustnic, je pomemben tudi piling, ki bo odstranil odmrle celice in poskrbel za boljšo prekrvavitev ustnic. Po pilingu bodo tvoje ustnice veliko lepše, bolj zdrave in sočne na pogled, prav tako boš lahko samozavestno nosila čisto vsako šminko. Nič namreč ne izgleda slabše, kot šminka v mat odtenku na suhih, razpokanih ustnicah. Tudi sama pogosto pozabljam na piling ustnic in si ga privoščim preredko, ker je bila tu še zima in mrzel zrak, so bile moje ustnice res vesele tega spomladanskega prebujenja. 
Čisto enostaven piling za ustnice si lahko narediš kar sama doma, tako točno veš kaj vsebuje tvoj izdelek, pa še denarja po nepotrebnem ne zapravljaš za kakšen drag izdelek. Če se vseeno nočeš odločiti za uporabo pilinga, bo pomagalo tudi nežno krtačenje ustnic s čisto zobno ščetko. 
Pilinga lahko narediš več in ga shraniš v (predhodno temeljito umito) stekleno embalažo, ki je ostala od kakšne prejšnje kreme. Ker piling vsebuje same nepokvarljive sestavine ti bo dobro zaprt in shranjen v temnejšem prostoru služil kar nekaj časa. 
Potrebujemo: 

žlico medu
žlico kokosovega olja
žlico in pol sladkorjaNamesto sladkorja lahko uporabiš tudi morsko sol, jaz imam (za primer če piling pride v usta) raje sladkor. ;) Med in sladkor vmešaš v posodico s kokosovim oljem, jaz sem stopila nekaj kokosovega masla, ki sem ga ravno imela v hladilniku. Vse sestavine dobro premešaš med sabo in piling je nared za uporabo. 
Piling vedno uporabljamo samo na čistih ustnicah, z nežnimi, krožnimi gibi masiramo ustnice in njihovo okolico. Piling z ustnic speremo s toplo vodo, jih osušimo in namažemo s hranilnim balzamom za ustnice. Sama trenutno uporabljam kakavovo maslo za ustnice znamke Himalaya Herbals. Maslo je veliko bolj hranilno od običajnih balzamov, pri tem mi je zelo všeč, da se vpije v ustnice in je praktično neviden, ustnice se po uporabi niti malo ne svetijo. 


Ni komentarjev