Lososove košarice


Danes mi je od piščančje pite, ki je bila za kosilo, ostalo še nekaj listnatega testa. Odločila sem se, da ga uporabim za hitre in okusne prigrizke v obliki košaric polnjenih z lososovo kremo, ki jih bom delila z vami.
Tale "slana sladica" je super lahek prigrizek za zabave in praznovanja, ali pa, da preprosto polepša sproščeno nedeljsko popoldne.
Poleg tega, da je priprava res preprosta in se je lahko lotijo tudi otroci, vam bo vse skupaj vzelo le okrog 20 minut časa.
Recept je spodaj. :)

         Potrebujemo: 

      - listnato testo
      - dimljeni losos
      - sirni namaz
      - nekaj kapljic limoninega soka
      - drobnjak (po možnosti svež)
      - sol 
      - poper

Priprava: 

Najprej naredimo košarice iz listnatega testa. Najbolj preprosto je uporabiti pekač za mafine po katerem razporedimo na enako velike kvadrate narezano testo. Testo oblikujemo kot košarice in ga večkrat prebodemo z vilicami. Košarice nato okrog 10-15 minut pečemo v pečici, ki smo jo predhodno ogreli na 180°C. Po resnici povedano ne vem natančno koliko časa je minilo, saj ponavadi ne gledam na uro in pečem po občutku.
Med tem ko se košarice pečejo pripravimo kremo. S paličnim (ali električnim) mešalnikom zmešamo lososa in sirni namaz v enotno zmes. Sama sem na 100g lososa dodala približno 60g sirnega namaza, sicer pa je odvisno od vašega okusa. V zmes dodamo še nekaj limoninega soka, drobnjaka, soli in popra, ter jo nadevamo v ohlajene košarice iz listnatega testa.
Meni osebno je takšen prigrizek najboljši, ko nekaj časa stoji v hladilniku in se krema shladi.


Tako nekako naj bi izgledale košarice pred peko 

3 komentarji