Polepšaj si dan, zmisli si sam - zMüesli

Po malo daljšem času se spet oglašam. Tokrat z dobro novičko za vse ljubiteljice muslijev. Že nekaj časa se na spletu, predvsem na družabnih omrežjih, govori o spletni strani zMüesli.
Za kaj se sploh gre?
Čisto na kratko, ideja podjetja (če ga lahko tako imenujem) je ponuditi kupcem musli, ki je narejen popolnoma po njihovem okusu; vse sestavine, ki naj bi jih musli vseboval si izberejo sami.

Sicer v to malo dvomim, ampak mogoče se bo našel kdo, ki še ne ve kaj musli (muesli, müesli, misli) sploh je. ;)
Gre za mešanico, ki je ponavadi sestavljena iz surovih kosmičev, žitaric, suhega ali svežega sadja, semen in oreščkov. Musli je bil ustvarjen nekje v začetku 19. stoletja, ko je Švicarski zdravnik želel ustvariti zdrav, hranilen in hitro pripravljen obrok za svoje paciente.Dan danes musli pogosto ni več to kar naj bi prvotno bil, vsaj velik del tistih, ki jih najdeš v trgovinah. Musliji namreč pogosto vsebujejo veliko količino sladkorja. Sicer se seveda da najti tudi takšne, ki so popolnoma brez sladkorja, je pa velika možnost, da niso ravno okusni ali ti katere sestavine preprosto ne ustrezajo.
Musli si sicer lahko čisto preprosto pripraviš sam, a več o tem kdaj drugič. Danes je govora o tistem pravem, zdravem musliju, ki ne vsebuje sladkorja, je izdelan iz sestavin, ki so slovenskega porekla in kar je najboljše, vsebuje samo sestavine, ki jih dejansko želite.
Na spletni strani zMüesli, ki jo najdete na tej povezavi lahko izbirate med kar 10 osnovami (predstavljajo 60% muslija) in 34 dodatki (40% muslija). Nekatere sestavine so brez dodanega sladkorja ali glutena, spet druge so bio ali slovenskega porekla. Dobra stvar je, da boste na svoj račun prišli čisto vsi, tudi tisti, ki ne morete brez sladkorja in ja, čokolade (nihče vas ne obsoja ;))
V ponudbi se najdejo vanilijeve blazinice, arašidi ali rozine, ki so obliti s čokolado, bela čokolada, čokolada z medom in podobno. Najbolje je, da se kar sama prepričaš. :)
Ne glede na to koliko različnih sestavin bo tvoj musli vseboval se cena začetnega paketa ne bo spremenila. Kupiti je možno 350 g in 500 g paket, prav tako pa ponujajo tudi prisrčne TO-GO embalaže, ki sem jih tokrat izbrala sama.

... ready to go :)


Moj prvi poskusni musli je vseboval sestavine, ki jih lahko vidite na spodnji fotografiji. Ker ga večinoma jem v službi za malico pa sem izbrala priročno to-go embalažo. Sestavljena je iz plastičnega lončka v katerega gre približno 300 ml jogurta, zapre pa se s polkrožnim pokrovom  v katerem je shranjena mešanica muslija, ki jo ob času malice preprosto streseš v jogurt.
Moja mešanica mi je kar všeč, naslednjič pa bom poizkusila malo bolj eksperimentirati pri osnovi, tokrat sem izbrala le pirine kosmiče in hrustljavčke.V primeru, da se ne moreš odločiti katere sestavine izbrati -mimogrede res jih je veliko- lahko izbereš že pripravljene mešanice. Različne mešanice muslijev imajo poudarek na sestavinah, ki so dobre za npr. naš imunski sistem, znižujejo holesterol, hitrejšo regeneracijo mišic, za potrebe našega telesa pozimi... Pripravljene paketke najdeš na tej povezavi, tukaj pa lahko naročiš musli z izbranimi sestavinami.


Katere sestavine bo vseboval tvoj musli? Definitivno ti ne bo žal, saj v primerjavi s kvaliteto cena nikakor ni previsoka.
Torej, hvala vam zMüesli za pozitivno izkušnjo, tako glede naročanja, kot glede dostave in izdelka samega. Z eno besedo super, toplo priporočam vsem! :)


Super malica, ki jo lahko vzameš s seboj povsod4 komentarji

 1. Obožujem banane, borovnice & goji jagode mislim da brez tega ne gre kadar govorimo o musliju! Rada si pa tudi dodam lanena semena ali pa chia semena! mmm! :)

  OdgovoriIzbriši
 2. Sem pred mesecem dni preizkusila in je super!
  Še posebej za vse, ki obožujejo zdrave zajtrke, malice, razne ovsene kosmiče ... :)

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Res je, jaz si že nagledujem kaj bo v mojem drugem paketku. :D

   Izbriši