Málaga v sliki


Čas kar beži. Komaj si predstabljav, da bo jutri že teden dni od kar sem se vrnila s Španije. Najtežje na kar sem se morala navaditi so temperature, pri nas so vseeno dokaj nižje. Ne morem verjeti, da sem še prejšnji vikend v kopalkah sedela na plaži, danes pa me, kljub sončku in 15-im stopinjam še kar zebe. Ampak se bom že privadila, na srečo pa se tako ali tako poletje vedno bolj približuje. :) Glede na to, da imam še vedno veliko video in slikovnega gradiva se bom v prihodnjih dneh potrudila in naredila kakšen filmček ali dva, danes pa ti bom pokazala prelepo mesto Málaga v sliki in videu, ki te čaka na dnu objave.Na kratko o Málagi

Málaga je glavno mesto istoimenske province, ki leži v avtonomni regiji Andaluzija (prav tako kot mesto Jaén in Granada iz mojih prejšnjih objav). Mesto se s približno 570-tisoč prebivalcev uvršča pod šesto največje mesto Španije. Leži na sredozemski obali Costa del Sol (sončna obala), od Gibraltarja in sosednje severne Afrike pa je oddaljeno približno 100 km. Podnebje v Málagi je subtropsko-sredozemsko; zime so tukaj zelo tople, poletje pa traja od aprila pa vse do novembra. 
Osebno se mi je mesto zdelo naravnost čudovito. Verjetno so k temu pripomogle tudi dolge, s soncem obsijane peščene plaže, ki jih naravnost obožujem. Tukaj se prepleta moderno s starejšim slogom na zelo zanimiv način. Lahko si recimo ogledaš staro mestno jedro Málage z slavnim rimskim gledališčem, ki se je ohranilo od 1. stoletja. Nedaleč stran je tudi rojstna hiša znamenitega španskega slikarja, kiparja in grafika Pabla Picassa, ki je predelana v muzej posvečen njegovemu delu. Nad mestom se ponaša mogočen grad Gibralfaro, ki je povezan s spodnjo trdnjavo Alcazaba in je zagotovo vreden ogleda. Na grad vodi nezahtevna in izredno ljubko urejena pot, na vrhu pa te pričaka čudovit razgled nad mestom. Vidiš prelepo, modernejšo arhitekturo mesta spodaj, lično urejene trge in parke, pristanišče, plažo ter bikoborsko areno. V novejšem delu Málage se splača obiskati še veliko pristanišče, znameniti nasad palm Muelle Uno s čudovito peš potjo tik ob morju, trg Plaza de la Marina kjer se lahko zapelješ tudi na Noria de Malaga, 70 metrov velikem kolesu s katerega dobiš čudovit razgled nad celotnim mestom. Za tiste, ki ne morejo brez nakupovanja je obvezen postanek na glavni ulici za nakupovanje Larios, kjer najdeš velike modne znamke in začutiš utrip mesta. Z dragim naju Málaga zagotovo ni pustila ravnodušna. Glede na to, da sva dala za udobno hotelsko sobo malo manj kot 40€ dnevno, vse ostalo pa ni veliko dražje kot pri nas, sva se odločila, da se sem zagotovo še odpraviva. Verjetno v malo toplejših mesecih, ko bo ozračje in morje dovolj toplo za kopanje, vikend v katerem sva Málago obiskala je bil še vedno malo prehladen. ;)
Če ne veš kam na morje ti definitivno priporočam obisk. Z letalsko karto vred sva tukaj odštela manj kot bi v podobnem hotelu nekje pri naših južnih sosedih. Poleg tega je, nama osebno, mesto tukaj veliko lepše. Veliko zelenja, veliko parkov, palm in malih, porednih zelenih papig. Naravnost čudovito. :)
Več utrinkov na spodnjih fotografijah in v videu. 

Pozno popoldne na plaži Misericordia

Paseo España


Plaza de la MarinaShopping ulica Larios


Živ kip, ki je dolgo vztrajal v tej zahtevni pozi

Paseo del Muelle Uno
Palmeral De Las SorpresasPlaya la Malagueta
Razgled nad mestom s hriba, ki vodi na grad
Video Málage: 


Ni komentarjev