Avon Mark. Liquid Lip Lacquer
Pred kratkim sem dobila v test prva Avonova tekoča rdečila linije Mark, ki jih lahko vidiš na naslovnici aktualnega AVonovega kataloga. V prejetem paketu so se nahajale tri tekoče šminke, dve s svetlečim in tretja z mat zaključkom. V katalogu je sicer na izbiro deset različnih odtenkov za svetleče, ter prav toliko za mat rdečila. Vseh 20 odtenkov tekočih šmink je pred kratkim predstavila Adjusting Beauty na svojem blogu, ogledaš si jih lahko na naslednji povezavi, klik.


Pri Avonu obljubljajo, da tekoča rdečila ponujajo večurno obstojnost brez izsuševanja ustnic (tudi pri mat različici), polno prekrivnost ter posebno oblikovan aplikator, ki poskrbi za natančen nanos rdečila. Embalaža, ki vsebuje 7 ml rdečila je plastična s črnim pokrovom, ki se pri svetlečih odtenkih sveti, pri mat različicah pa je brez sijaja. Oblika emblažae rdečila je krajša in širša, zato me nekoliko spominjajo na embalaže lakov za nohte. Aplikator se nahaja na krajši palčki in ima obliko diamanta, ki naj bi omogočal lažji in bolj enakomeren nanos rdečila na ustnice. Vsa tekoča rdečila lahko kupiš po enotni promocijski ceni, ki je trenutno 4,90€ na kos. Po končani akciji pa bo lahko posamezna šminka tvoja za 9,50€.


Avon Mark. Liquid Lip Lacquer ShineBleščeči rdečili, ki sem ju preizkusila sta v odtenku Work It ter Pouty. Work It je v nekoliko svetlejšem vendar dokaj klasičnem rdečem odtenku, Pouty pa še najbolj spominja na nekoliko temnejši rjavkasto-vijola odtenek. Obe omenjeni rdečili imata prijeten vonj, ki pa je nekoliko drugačen pri vsakem. Pri Work It se mi zdi, da voham lubenico, Pouty pa ni tako intenziven in bi mu težko določila vonj. Formula obeh tekočih šmink je nekoliko bolj gosta in ni tako lepljiva kot pri klasičnih tekočih šminkah, kar je zame plus. Ne maram namreč lepljivega občutka na ustnicah. Nanos z aplikatorjem je zagotovo mogoč, čeprav sem sama raje izbrala čopič. V nasprotnem primeru sem imela na ustnicah veliko preveč šminke, ki je končala povsod samo na mojih ustnicah ne. Glede občutka na ustnicah mi je rdečilo všeč z eno malenkostjo. Kar me je glede formule pri obeh različicah zmotilo je plumping efekt (snovi, ki naj bi za nekaj časa povečale ustnice). Pri teh šminkah sicer efekt ni tako opazen kot pri, denimo Plump It Up lip glossu, kjer imam občutek, da so ti ustnice dobesedno zmrznile. Pri omenjenih rdečilih je mogoče čutiti samo bolj šibko mravljinčenje, kot da te v ustnice rahlo zebe. Na srečo efekta po kakšni minuti ali dveh izzveni. Kar mi je pri rdečilih najbolj všeč je to, da ustnic ne sušijo, ves čas nošenja imaš občutek vlaženja. Šminka se na sutnicah ne posuši in je kar obstojna, če je prej po nareči ne razmažeš. To, da je formula kar obstojna sem videla že po tem, da sem šminke lahko odstranila z roke, kjer sem jih preizkušala, samo z odstranjevalcem ličil, voda in milo mu nista bila kos. ;)
Kar me pri šminkah moti in mi je po drugi strani všeč je to, da se ne posušijo. Všeč mi je predvsem zato, ker ustnic ne izsušuje, moti pa me zato ker je transfer na vse površine s katerimi pridejo tvoje ustnice v stik precejšen. To so kozarci, hrana, zobje ter v mojem primeru prsti, ki se nezavedno dotaknejo ustnic in pustijo lepljive odtise povsod. Zaradi slednjega nisem nek ljubitelj tekočih šmink, še zlasti če se ne posušijo. Pri omenjenih rdečilih je namreč to še posebej izrazito in moram biti še posebej pozorna, da s šminko ne zapacam vsega. ;)
Šminka sicer na ustnicah izgleda res lepo. Ustnice izgledajo sočno in zelo privlačno. Ne izgleda pa tako privlačno odtisi na kozarcu ali steklenici, celo če čez dan popiješ ogromno količino tekočine kot to počnem sama. Šminka je tako primerna za vse, ki si želijo dokaj obstojno šminko, ki ustnic ne bo izsušila. Prav tako za vse, ki so navajeni šmink z večjim transferjem, jaz jih nisem ravno. :)

Avon Mark. Liquid Lip Lacquer Matte


Tukaj je še mat odtenek, ki sem ga preizkušala v odtenku Irresistible. Odtenek je precej podoben svetleči različici Work It, je pa nekoliko temnejši. Tako kot prej omenjenih rdečili je tudi ta odtenek dobro pigmentiran, ima prijeten sadni vonj in se na ustnicah ne posuši, kljub temu, da gre za mat zaključek. Zaradi tega je občutek na ustnicah zares prijeten, ni zategovanja in suhega občutka. Dejansko zelo nosljiva šminka. Sicer je res, da je zaradi tega odtis večji kar me osebno nekoliko moti, ampak vseeno se mi ni zdel tako močan kot pri svetlečih različicah. Tukaj tudi ni bilo stalne bojazni, da bom šminko razmazala, je pa treba tu in tam preveriti, da se ne odtisne na zobe, kar se mi je nekajkrat zgodilo. Formula mat šminke je sicer bolj gosta od svetleče, zato je tudi nanos nekoliko težji. Tukaj je čopič, vsaj pri meni, skoraj nujen.


Tekoča rdečila bi priporočala predvsem vsem, ki se spopadate s suhimi ustnicami. V kolikor si želite, da je šminka obstojna dobro pigmentirana in ob enem še prijetno vlaži ustnice je to zagotovo prava izbira. Osebno mi je bila nekoliko bolj všeč formula mat rdečil. Predvsem zato, ker je nekoliko bolj obstojna in 

1 komentar

  1. Tudi mene so mat bolj navdušila, čeprav mi je zelo všeč finish pri shine verziji. Ni pa ravno priročna za nošenje. Irresistable je en izmed meni ljubših odtenkov. Se mi zdi ravno dovolj rdeča in vseeno malo zamolkla, da ni preveč živahna. Super ti paše :).

    Hvala za omembo :) <3

    OdgovoriIzbriši